Vakantiedagen opnemen in de horeca: waar ga jij heen deze zomer?

In de zomer vakantiedagen opnemen in de horeca

Niet alleen werken, maar van tijd tot tijd de dagen op een andere manier invulling geven, is gezond voor de mens. Niet voor niets zijn er vakantiedagen in het leven geroepen. Het is in de horeca wel van belang dat vakantiedagen opnemen kan op momenten dat het wat rustiger in de zaak is. Hoe ga je op zulke momenten om met de planning en de bezetting?

Horecaondernemers gaan in de zomermaanden van juli en augustus niet zomaar op vakantie. Vakantiedagen opnemen zit er dan even niet in. Want juist dan is het een drukte van jewelste in de zaak en buiten op het terras. Dat laatste geldt vaak alleen als het mooi weer is.

Drukte in de zomer

Werknemers met een oproepcontract kunnen wel vakantiedagen opnemen in de zomermaanden, als ze dit maar van tevoren aangeven. Toch is het van belang om hier twee keer over na te denken, omdat juist in deze periode deze werknemers aan de slag kunnen. Met mooi weer zitten de terrassen vol en struinen zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen de steden en dorpen af.

Parttimers kunnen het ook wagen om verlof aan te vragen. Uiteindelijk beslist de horecaondernemer over de vrij te nemen dagen van de werknemer. Want: op dit soort momenten is de personeelsplanning van groot belang. Áls een aantal personeelsleden toch vrij heeft gekregen in de zomer, is de bezetting een belangrijk onderdeel om in de gaten te houden. Dan is het overzichtelijk om verlofzaken, het rooster én de bezetting op een slimme en digitale manier vast te leggen.

Losse verlofaanvragen bundelen in de personeelsplanner

Stromen de vakantie-aanvragen al binnen en kost het veel tijd om deze te verwerken? Denk dan aan het digitaal aanvragen en goedkeuren, via bijvoorbeeld de personeelsplanner van onzeHoreca. Deze handeling gaat razendsnel, waardoor je meer tijd over hebt voor andere zaken, zoals je gasten! Er is bovendien geen mailverkeer meer nodig tussen het personeel en de bedrijfsleider van de horecagelegenheid. Losse verzoeken via papier, bierviltjes of Whatsapp kunnen nu gebundeld worden in één app. Zo ontstaat er een goed en duidelijk overzicht van alle vakantiedagen die opgenomen worden.

Wil je meer informatie over de personeelsplanningsapp onzeHoreca? Neem dan contact op met Marieke via marieke@onzehoreca.info of bel het team van onzeHoreca via tel. nr 0164-298 200. Een kijkje nemen op onze website kan natuurlijk ook.