Gezond recept van de maand: kabeljauw met warme linzen en spinaziesalade

gezond recept met kabeljauw, linzen en spinaziesalade

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen: kabeljauw met spinazie is een veel gebruikte en perfectie combinatie voor een visgerecht. Deze maaltijd is aangekleed met warme linzen en andere groenten, een van de vele toevoegingen die mogelijk zijn bij deze vissoort. 

Een lekker en gezond recept, aanbevolen door gewichtsconsulente Irene Kop-Westerdijk. Irene kan je helpen met het ontwikkelen van onder andere gezonde en verantwoorde eetgewoonten. Wil je nog meer recepten uitproberen, aanbevolen door Irene? Neem contact met d’r op door even te bellen.

 

Ingrediënten (4 personen)

300 g linzen

400 g kabeljauwfilet

2 el verse tijm

1 teen knoflook

2 wortels

1 ui

2 klontjes boter

5 el water

Zout & zwarte peper

50 g spinazie

2 dl kant-en-klare tuinkruidendressing

 

Hoe maak je zo’n gezond recept klaar?

Snijd de wortels in kleine stukjes en versnipper de ui.

Bak de ui goudbruin in een pan met een klontje boter. Voeg vervolgens de geperste knoflook, tijm, water en wortels toe. Stoof de wortels gedurende zes minuten, totdat ze beetgaar zijn. Strooi er vervolgens peper en zout overheen.

Voeg de linzen toe als de wortels gestoofd zijn. Zet het vuur uit, maar houd het gerecht warm.

Snijd de vis in vier stukken, strooi hier tevens peper en zout overheen en bak de vis in een hete pan met boter. Bak eerst het vel van de vis krokant op een hoog vuur. Zet het vuur vervolgens zachter en laat elke kant van de filets ongeveer drie minuten garen.

Serveer de warme linzen met de vis en een salade van spinazie met de tuinkruidendressing.

Eet smakelijk!