Horeca-inspiratie te vinden in Barcelona

Horeca-inspiratie in Barcelona, Spanje voor de Nederlandse horeca-ondernemer

De horecabeleving in Nederland is leuk en gezellig, maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van! Voor Nederlandse horecaondernemers is horeca-inspiratie opdoen in het buitenland handig en goed. De nieuwe ideeën kunnen daarna toegepast worden bij de eigen horecazaak. Neem als inspiratiestad bijvoorbeeld Barcelona, dat is hip onder toeristen en tevens onder de eigen bevolking.

Meer uit dan thuis

Spanje en Barcelona hebben een andere eetcultuur dan wij in Nederland gewend zijn. Mensen gaan vaker uit eten en nuttigen eten ook vaker op een dag dan Nederlanders. Denk dan aan kleine gerechtjes voor bij een drankje. Ook vinden Catalanen het leuker om vrienden, kennissen en familie uit te nodigen in een restaurant of andere eetgelegenheid, dan thuis het eten te bereiden. Horeca is daarom een belangrijk onderdeel van het Spaanse of beter gezegd, het Barcelaanse leven. Diverse landen en eetculturen komen samen in Barcelona; het aanbod is overweldigend te noemen.

Kijken naar de buren of buurlanden

Omdat Nederlandse horecaondernemers zo druk zijn met hun eigen zaak en veel tijd in hun eigen zaak steken, hebben ze niet zoveel tijd om inspiratie op te doen voor hun eigen zaak. Toch is het belangrijk om hier af en toe bij stil te staan, omdat je ook mee dient te gaan met de marktontwikkelingen (in Nederland). Wat doen bijvoorbeeld collega-ondernemers in hun zaak? Welke aanpassingen maken zij om mee te gaan met de tijd? Horeca-inspiratie opdoen en op reis gaan voor een aantal dagen is bij uitstek geschikt voor de horecaondernemer, maar ook voor koks. Dat kan in eigen land, maar kan ook elders.

Om het sprongetje te maken naar de Spaanse horeca: het is goed voor horecaondernemers om ook buiten de landsgrenzen inspiratie op te doen voor de eigen zaak. Zo kom je weer op nieuwe ideeën, zoals gerechten met een twist of lekkere tapas/tussendoortjes voor de gast. Het is tevens speciaal om geïnspireerd te raken door vernieuwende interieurconcepten die je in steden zoals Barcelona tegenkomt.

Creëer een nieuwe beleving

Sommige futuristische of strakke interieurs uit Barcelona zijn nog helemaal niet bekend in Nederland. Een andere kijk op de menukaart en op het interieur creëert echt een andere beleving bij de Nederlandse horeca.

Ga aan de gang met horeca-inspiratie voor jouw zaak en wie weet ben je de eerste met een vernieuwend idee voor de horeca in Nederland. Wedden dat je dan volop positieve aandacht krijgt?